keskiviikko 14. helmikuuta 2007

Alla hjärtans dag


Tällaisen aurinkoisena talvipäivänä tekee mieli ulos kävelemään. Senpä teinkin. Koska on Kaikkien Sydänten Päivä, niin ainoa oikea paikka promenadille on Petřinin kukkula, joka on kyllästymiseen saakka tiedetty rakastavaisten kohtauspaikkana.

Kaunis päivä. Puolilta päivin kaikki tienoon kirkonkellot kilkattivat kristillistä sanomaansa ja minä mennä tepastelin liikakiloineni ylös kukkulan rinnettä. Jotain maisemasta kuitenkin puuttui: pussailevat rakastavaiset. Heidänhän kuuluisi olla juuri nyt ja juuri täällä limomassa toisiaan ja vannomassa ikuista rakkauttaan. Jaa, pari teiniä kyhnäsi toisiaan vasten muurin luona. Lintsaavat tietysti koulusta. Eipä muuta, mutta tulipahan sekin stereotypia Petřínistä ja Prahasta vahvistettua. Mustarastasta en tällä kertaa kuullut!

Suukkoja en tällä kertaa lähetä, mutta ystävänpäivän kukkaistervehdyksen kylläkin. Kuvat on otettu tänään, samaiselta kävelyltä kukkulalle ja ne ovat näin sydäntalvella todisteena siitä, että Tšekin tasavallan presidentti Václav Klaus on viisas mies. Hän vastasi tuossa taannoin paikallisen talouslehden haastattelussa kysymykseen maapallon lämpenemisestä ja ilmastomuutoksesta seuraavasti:

Siihen [onko ilmastonmuutosta olemassa] voi vastata ehkä ainoastaan Al Gore.
Tavalliselle ihmiselle se on kovin vaikeaa.

Viisaita sanoja, viisaalta mieheltä. Mutta tässä tämä jo lupaamani kukkavihko tältä päivältä:
Jan Bartoš has taken the last picture.
Please, contact
jb@janbartos.net if any further use.


Lämpimin ystävänpäiväterveisin,
Jussi-Pekka

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Jipsukka, täällä Turussa ei kukkasia nää, mutta tiesitkö muuten että Pyhä Valentinus suojelee [ällöjen pussailijoiden lisäksi] myös ruttotautisia, epileptikkoja, mehiläisenhoitajia ja pyörtyilijöitä.


terv: H. Holmberi

Vevmangel kirjoitti...

Jesh, myöhästynyttä Valentinuksen päivää myös sinne päin.

Oikeastaan kirjoitan vain kertoakseni, että liitin verkkojournaalisi linkillä yhteisöblogiimme vevmangeliin (http://vevmangel.blogspot.com), josta olet ehkä joskus saattanut kuullakin. Jos tämä ei käy, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

-Jari.

LauraBee kirjoitti...

Heippa Jipsu! Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää sinnekin, oli kiva nähdä viimeksi!

Kirjeenvaihtaja kirjoitti...

Hmmm. Tähän on pakko kommentoida, vaikka kovin myöhässä. Nuo Havelin sanat kuulostavat kovin poliitikon sanoilta. 99% tutkijoista pitää ilmastonmuutosta tosiasiana. Poliitikot yrittävät kuitenkin hämätä tukeutumalla siihen yhteen prosenttiin...

Lopullisia vaikutuksia ei tiedä kukaan. Mutta se on varmaa, että vaikutuksia on.

t: Eko-Kirjeenvaihtaja

Lukulamppu kirjoitti...

Joo. Tämä nykyinen presidentti Václav Klaus saisi puolestani lähteä Prahan kaupungin ylipormestari Pavel Bemin mukaan Mount Everestin reissulle ja kadota sinne iäksi.

Kun amerikkalaisesta politiikasta ei muka löytynyt varteenotettavia opponentteja Al Gorelle, niin hra Klaus saapui Yhdysvaltain senaattiin puhumaan roskaa asioista mistä hänellä ei ole pienintäkään käsitystä, tai ei halua ymmärtää.

Surullista, että tällaisia silmiensäummistajia kuten Klaus on olemassa. Luulisi näkevän Prahan linnan ikkunasta päivittäin kaupungin yllä kylpevän savusumun ja heräävän ajattelemaan, mutta kun ei.