tiistai 3. heinäkuuta 2007

Jumalainen Heinäkuu

Ylen radio-ohjelmapolitiikka on muistuttanut viime vuosina samaa järjettömyyttä kuin kuntaministerin toimenkuva: kummankin tehtävä on lakkauttaa omaa toimialaansa.

Yhdessä asiassa voin myöntyä jakamaan kiitoksia Yleisradiolle. Ylen Radio 1 on maan ainoa radiokanava, jonka ohjelmistoon toistaikseksi kuuluu jokseenkin älyllisesti rakennettuja radio-ohjelmia. Kiitos siitä.

Toinen teko, josta jaan Ylen Radio 1:lle kiitosta ovat heinäkuisin parin viimeisen vuoden aikana tulleet tematisoidut heinäkuut. Vuoden 2005 Punainen heinäkuu ja viime kesän Pakållinen heinäkuu ovat saaneet tänä vuonna jatkoa Jumalaisella heinäkuulla.

Tässä parisen päivää taas koneen äärellä työskennellessäni olen pitänyt radiota - tietenkin Radio 1:sta avoinna (heti Serranon perheen jälkeen!) ja kuunnellut radiokanavan antia. Monipuolinen ohjelma on yllättänyt minut, agnostikon ja sisäisen kirkkohistorioitsijan, positiivisesti. Ohjelmaa tarjotaan laidasta laitaan, eikä perheen herkempien tarvitse pelätä lähetystyötä tai uskon tuputtamista, vaan kaikista ohjelmista rakentuva mosaiikki tarjoaa meille erinomaisia mahdollisuuksia tarkastella meille (itselleni) vieraita hengellisyyden ja uskonollisuuden muotoja. Suosittelen.

Ei kommentteja: