perjantai 13. heinäkuuta 2007

Serranon perhe

Hitsi! Gelsinskaja pravda ehti paneutua tänä aamuna Serranon perheeseen ennen kuin olin ehtinyt kirjoittaa tuosta verrattomasta sarjasta täällä. No, ridataan nyt sitten sillä muodin ja trendin aallolla täälläkin, mutta vain hetken, sillä tää on nyt niinku enemmän fanitusta kuin mitään muuta.

Arkiaamut menevät, anteeksi rakas työnantajani, sujuvasti nykyisellään, sillä Serranon perhe valloittaa olohuoneet heti aamutuimaan klo 9.15, jolloin seuraa puolitoista tuntia ehdotonta laatuviihdettä espanjalaisen perhesarjan parissa. Serranon perheen kanssa käydään läpi KAIKKI, siis KAIKKI, maailman stereotypiat puolessatoista tunnissa ja mikä vielä parempaa - viitenä päivänä viikossa.

Serranojen elämää ei voi seurata ihastelematta ja kauhistelematta: onko espanjalaisen perheen elämä oikeasti tuollaista? Sarja vastaa kysyjälle, jättämättä mitään arvailujen varaan: tietysti se on, eihän stereotypioita muuten toistettaisi niin ahkerasti ;-)

Ylläpidettävistä stereotypioista hyvä esimerkki on parhaillaan pyörivä jakso. Perheen poika menee parempien uskonnon arvosanojen toivossa kuoripojaksi ja eipä aikaakaan kun perheen toiseksi nuorin poika, Guille, ottaa vastaan isoäitinsä rippiä kirkossa. Mitä rienausta ja opetusta suhtautumaan kirkkoon katolisissa maissa. Samalla kohtaus kuvastaa sitä kaksinaismoralismia, mitä katolisissa maissa uskonnon suhteen harrastetaan - ei tosin kaikkialla, sillä nykyään tällainen olisi Puolassa kiellettyä!

Samassa jaksossa Fiti joutuu pulmalliseen tilanteeseen, koska Candela haluaisi adoptiolapsen, tietenkin ulkomailta. Täss kohdin sarjan maskuliinit joutuvat pulmalliseen paikkaan omien suvaitsevaisuuskäsityksensä kanssa - kiinalainen adoptiolapsi kun tulee nälkäisenä kuitenkin. Alle 8 minuutin jo toinen stereotypia tulee käsittelyyn. Ja kun ottaa huomioon, että tässä jaksossa on käsitelty jo alastonta naista ja patriarkaalisen isän uhoa, niin paketti alkaa olla täydellinen.

Serranon perhe on vielä parempi kuin vuosina 1999 ja 2000 ensi kertaa Yleltä tullut Kotilääkäri, joka sekin liimasi minut kesäaamuisin klo 9 television ääreen. Nyt sen tekee Los Serranos - Muy bien, gracias!

j.

Ei kommentteja: