lauantai 19. kesäkuuta 2010

Tampereella

Matka on entänyt aina Tampereelle saakka. Oripäässä torstaina nautitun vieraanvaraisuuden jälkeen sotkimme noin 135 kilometriä Sastamalan kautta Tampereelle. Sastamalassa matka pysähtyi lounastauon lisäksi myös Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa, jonka sisätilojen maalauksesta ovat olleet vastuussa kaksi keskeistä suomalaista nykytaitelijaa, Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala. Maalaukset olivat hienoja, mutta ajatus nykytaiteen siirtämisestä tällaiseen ympäristöön lyö monta kokeilua ja hanketta laudalta. Laitan kuvia tulemaan piakkoin.

Jos matkanne ei jostain syystö vie Sastamalaan/Vammalaan/Tyrväälle, niin käykää edes katsomassa, mitä näiden kahden luonnoksista paljastuu. Kansallismuseon näyttely kirkon maalausten luonnoksista on avoinna 12. syyskuuta saakka.

Ja onhan Sastamalassa myös Herra Hakkaraisen talo, jossa allekirjoittaneen tuli luonnollisesti vierailla. Hieno paikka, sopii kaikille!

Huomenna sitten suristellaan Tampereelta Helsinkiin. Matkaan Google Mapsin perusteella tulisi 184 kilometriä, mutta pelkäänpä sekoilemisten johdosta matkan pituudeksi tulevan sen 200 km. Huomisen jälkeen tämä kiertue onkin sitten paketissa ja voi keskittyä toisenlaisiin lomailuihin.


Näytä suurempi kartta

/ Jussi-Pekka

Ei kommentteja: