lauantai 19. huhtikuuta 2008

Saksa on paska maa


Niin pistämättömästi kun se oli keihäänheittäjä-Sepolta aikoinaan sanottu, niin totta joka sana.

Kaikki oikeastaan on Hki-Vantaan virkailijoiden syytä. Olin ajoissa paikalla, reilusti yli puolitoista tuntia ennen koneenlähtöä. Lufthansa oli sitten päättänyt laittaa kaksi konetta samaan aikaa matkaan, yhdeltä check-in pisteeltä. Aika reipas jono oli klo 06:55 lähtevään Frankfurtin koneeseen ja tasan seitsemältä Müncheniin menevään koneeseen. Kun lopulta, 10 min ennen koneen lähtöä, pääsin checkkaamaan itseni sisälle, niin virkailija sanoi, ettei paikkoja ole ja nouda uudet liput. Aika törkeää toimintaa, tulee eräs suomalainen pankki ja sen viimeaikaiset tietojenkäsittely taidot mieleen.

No, koneeseen päästiin, joskin sitä lennätti Finnair ja se lähti Itä-Uusimaalta klo 08.20., myöhässä tietenkin. Lastauksen syynä oli se, että rouva Tasavallan Presidentti oli päättänyt matkustaa samalla koneella. Tämän älyttyäni tiesin, etteivät ongelmat tähän loppuisi - ja kas kummaa, eivätkä ne loppuneetkaan.

Päästyäni Frankfurtiin, minulla oli 35 minuuttia aikaa siirtyä terminaali kakkosesta ykköseen ja vaikka ottaa huomioon sen, että Frankfurtin kentällä on sukkulajuna kahden terminaalin välillä, niin silti meinasi hikikarpalot kirvota otsalle. Ehdin, viimeisenä. Tosin, sitä ennen olin odotellut Haloskan ulostautumista koneesta ylimääräiset 10 minsaa ja mennyt kertaalleen väärälle portille, vaikka oikein oli väärälle lähtöportille neuvottu ja käynyt saksalaisen tehokkuuden ja järjestelmällisyyden kanssa puukkohippaa olemalla kaksi kertaa turvatarkastuksessa: tämä hihna ei liiku ennen kuin avaa laukun ja otat kannettavan laturin pois sieltä." Just joo ja hellurei!!!

Lufthansan kone Hyderabadiin oli sen sijaan mainio. Nukuin enimmän osan ajasta, tai söin tai join tai luin. Ihan hyvin meni 8-tuntinen siinä ja saavuimmekin ajoissa Hyderabadin lentokentälle Shamshabadiin. Olin ensimmäisenä hihnan päässä odottamassa laukkuani ja myös viimeisenä, sillä se kapsakki ei ikinä tullut moolokin kidasta ulos. Mihinkähän lienee jäänyt, sitä Lufthansa mietti (IHAN VARMASTI!!!) parhaillaan. Siksi ulkomaille lähdettäessä on myös hyvä muistaa ottaa käsimatkatavaroihin mukaan joitain perushygieniatuotteita ja hieman vaihtovaatteita, joita en tietenkään muistanut laittaa Sikiönin reppuun!!! Vietin siis ensimmäiset kaksi ja puoli tuntia Intiassa Baggage Claimissa, jossa täyteltiin erilaisia propuskoja eri suuntiin ja sitten niihin haettiin leimoja sieltä sun täältä. Lopuksi sanottiin, että soittakaa tuohon numeroon aamulla klo 9.30 ja hyvää yötä, voitte poistua kentältä.

Paaaaaaaaassssskaa!!!! Mulla on siis nyt käytössäni yksi paita, yhdet kalsongit, yksi pari sukkia, pikkutakki, kenkäpari ja SA-INT -miehistövyö. Pitää mennä huomenissa hakemaan jotain rompetta niskaa, sillä muuten saattaa hajut yllättää. Tämänkin vielä kestäisi, koska valehtelin törkeästi yläkanttiin matkalaukku sisällön arvon. Jos sieltä se arvioitu summa tulee laukun sijaan takasin, niin olen ainakin yhden iPod Touchin ja uuden läppärin rikkaampi mies (Firman ruiska oli valitettavasti käsimatkatavaroissa, joten turha tulla osingoille!).

Paitsi että, kun tulin hotellilleni, minulta pyydettiin 55000 rupian vakuutusta huoneestani! Siis niinku vajaa tuhat euroa! Sinne meni matkakassa ja edessä on soitto Luottokuntaan huomenna, sillä en saanut maksettua pyytämää summaa (firmahan ei antanut luottokorttia mukaan, saatanan kitupiikit!!), vaan tuikkasin osan kateisellä ja toisen osan puhumalla. Siis sitä ei oltu maksettukaan, perhana, vai jäikö minulta jotain OFO-oppaasta lukematta?

No, niin tai näin, jostain tarttis keksiä valuuttaa, sekä huomiselle vaateostoksille, että maanantain garanteerauksen lopun hoitamiselle.

Sama sille, kyllä se jotenkin järjestyy, sano.

Huomisesta ohjelmasta sen verran, että sitä matkalaukkuasiaa selvitellään heti aamusta, sitten käydään aamupalalla ja mennään vaateostoksille. Iltapäivällä on sitten Golcondan linnoituksen ja Hyderabadin kaupunkikierros. Siinä sitä jo onkin.

Nyt kello on jo klo 05.03 paikallista aikaa, joten pitäisi kai mennä nukkumaan, että jaksaa nousta taas ylös jossain vaiheessa.

Paljoa en pimeässä taksissa ehtinyt Intiasta ja Hyderabadista nähdä - vain sen, että näyttää Romanialta, mutta runsaammalta ja ilmassa haisee oudosti ja salakavalasti rikki.

/ Jipsukka

Ei kommentteja: