lauantai 26. huhtikuuta 2008

Sellaista jenkkaa

Aika alkaa olla lopuillaan. Eilen oli viimeinen työpäivä byroolla ja oli pienen yhteenvedon aika. Paljon on tehty ja paljon on haasteita edessä. Itselleni tärkeintä oli päästä tapaamaan nämä kaikki ihmiset sähköpostiosoitteiden takana ja luoda luottamuksellinen suhde heidän kanssaan.

Illalla menimme vielä drinskuille ja napostelemaan paikallisia herkkuja (vatsa toimii jo, katso linkki) läheiseen pubiin/yökerhoon. Yrityksen johtaja ja hänen lähin alaisensa olivat myös paikalla. Työkulttuureissa on tosiaan eroja. Kun meillä Suomessa vältellään viimeiseen saakka esimiehen kanssa vapaa-ajan (siis parin kaljan ääressä) viettämistä, täällä työasiat jäävät taakse juuri sillä hetkellä kuin työpaikan ovi sulkeutuu. Yllättävänkin avointa yhdessä oloa eri tasoilla ja eri viroissa olevien työntekijöiden kesken. Positiivista, taidanpa yrittää tuoda siitä jotain tuliaisiksi kotiinkin.

Meillä oli todella hauska ilta, vietimme pubin viereisessä digessä aikaamme tanssien aamukahteen. Eräät kundit, Sandeep ja Sushil, olivat lähes ammattilaisia, eikä ihme sillä molemmat käyvät meditaatioharjoituksissa ja opettelevat kansantansseja. Opettivat hieman askeliakin - jos niille vaikka olisi jatkossa käyttöäkin, vaikka epäilen tosin. Hauskaa oli niin punjabilaisten kuin paikallistenkin hittien seassa. Edellisestä kerrasta tanssilattialla olikin kulunut liian pitkä aika.

***

Aamupala imaistu, laukku melkein pakattu ja viimeisiä viedään. Kirjoitellaan hieman ja silleen. Munawar tulee hakemaan minua hotlalta puolilta päivin, käymme hänen kotonaan, kaupungilla hakemassa tuliaisia ja käymme Salar Jung -museossa, jonka taidekokoelmat saisivat monen eurooppalaisen amanuenssin itkemään keskinkertaisuuttaan.

Tuliaisia, lounastelua, mahdollisesti pieni erä krikettiä yhteistyöyrityksen nuorempien työntekijöiden kanssa, jos vain ovat saaneet kentän varattua ja ei tule liian kuuma päivä.

Sitten kentälle joskus kahdeksan jälkeen, odottelua, jonottamista ja koneeseen puoliltaöin ja Frankfurtin kautta Helsinkiin iltapäiväksi. Maanantaiksi töihin.

Sellainen reissu se. (Kuvia, kunhan pääsee kotiin.)

/ Jussi-Pekka

Ei kommentteja: