sunnuntai 10. elokuuta 2008

Sofia, 10. elokuuta, osa 2

Loikoilen viiden tähden hotellin pehmeässä ja suloisessa sängyssä närppien pähkinöitä ja katsoen jotain aivan karmeata silikonitissikanavaa, jolla soitetaan yleis-balkanilaista manelea. Verrattuna manelen mestareihin, romanialaisiin, bulgarialainen versio on hieman popahtavampaa. Mukana on myös makedonialaisia lajin suurmestareita ja mikäs siinä, jos makedonialaisilla on annettavaa tuolle lajille.

Tämä esittäjä on nimeltään Maria ja edustaa parhaimmillaan tuota satoa. Katsokaa nyt itsekin! Siinä jää Jaggerin Mick ja Steven Tylerkin kakkoseksi, eikä pelkästään huulien osalta.

Kanavaselailua. Nyt Serbiaa. Kanavan nimi on Pink Plus. Nyt lingvistikko heräsi sisälläni, sillä niin paljon tuhlaan energiaani kyrillitsan lukemiseen, että latinalainen kirjoitusasu auttaa hieman eteenpäin kuitenkin, mutta ei niin paljoa, että ohjelmatarjonta muuttuisi paremmaksi.

Hotellissani näkyvät kanavagt voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan: urheiluun, musiikkiin ja amerikkalaisiin halppissarjoihin ja -elokuviin. Ensimmäinen kategoria sisältää parhaillaan Bulgarian pääsarjaa, Venäjän pääsarjaa ja Olympialaisia kisoja. Toista kategoriaa hallitsevat jo aikaisemmin mainitut manelet, joskin MTV ja kansanlaulut seuraavat perässä, suhteessa 3:1:1. Viimeisestä kategoriasta ei ole paljoa uutisanalysoitavaa - en tunne noita näyttelijöitä, mutta ei kai sen ole väliäkään.

Nyt Pink Plus -kanavalta alkoi joku alkukielinen (serbokroaatiksi, värinmääritelyistä päätellen) farssi, jos mies meni junan vessaan ajamaan partaa, mutta konduktööri tuli tarkastamaan lippua ja maisema kylän raitilla näyttää ankealta. Orkesteri soittaa kuin italialaisissa neo-realismin klassikoissa. Aion katsoa sitä, se vaikuttaa verrattomasti parhaimmalta ajanvietteeltä juuri nyt. Itse asiassa voi olla jopa hyväkin elokuva. Lopussa sen tietää.

Nyt se mies meni sirkukseen...

ps. Erästä kollegaa lainaten, "on sulaa hulluutta hukata tuollainen helmi". Desi Slava & Azis voittaisivat maailman paskimman biisin äänestyksessä ihan milloin tahansa ja kenet tahansa. Olkaa onnellisia, että jaan kanssanne tämän maailman musiikin kirkkaimpiin kruunuihin kuuluvan kappaleen kanssanne. Videokin on ihan mukiinmenevä: http://www.youtube.com/watch?v=LrfnLsVM08w&feature=related

Ei kommentteja: